About ihp

This author has not yet filled in any details.
So far ihp has created 47 blog entries.

Konferenca shkencore ndërkombëtare: “Kosova – rruga drejt lirisë”

2019-03-22T13:34:31+00:00

INSTITUTI I HISTORISË “ALI HADRI”-PRISHTINË INSTITUTE OF HISTORY “ALI HADRI”-PRISHTINA Me rastin e 20-vjetorit të çlirimit, Instituti i Historisë “Ali Hadri” në Prishtinë, në bashkëpunim me Institutin e Historisë në Tiranë dhe Institutin për Trashëgimi Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në Shkup, organizojnë Konferencën shkencore ndërkombëtare: “Kosova - rruga drejt lirisë”. Kumtesat do të mbahen nga [...]

Comments Off on Konferenca shkencore ndërkombëtare: “Kosova – rruga drejt lirisë”

EPOKA E LAVDISHME E GJERGJ KASTRIOTIT-SKËNDERBEUT PARË NËN PRIZMIN E FONDEVE TË ARKIVIT SHTETËROR TË DUBROVNIKUT

2019-02-10T13:27:13+00:00

(Gjergj Kastrioti-Skënderbeu në fondet e Arkivit Shtetëror të Dubrovnikut: dokumente. Hulumtoi dhe përgatiti, Prof.asoc.dr. Gjon Berisha, Instituti i Historisë “Ali Hadri” -Prishtinë, 2018, 433f.) Instituti i Historisë “Ali Hadri”-Prishtinë në kuadër të aktiviteteve kushtuar Vitit Jubilar të 550-vjetorit të vdekjes së Gjergj Kastriotit-Skënderbeut, botoi vëllimin me dokumente “Gjergj Kastrioti-Skënderbeu në fondet e Arkivit Shtetëror të Dubrovnikut: [...]

Comments Off on EPOKA E LAVDISHME E GJERGJ KASTRIOTIT-SKËNDERBEUT PARË NËN PRIZMIN E FONDEVE TË ARKIVIT SHTETËROR TË DUBROVNIKUT

Shqiptarët gjatë Luftës së Dytë Botërore – Arkivat Kombëtarë Britanikë, përgatitur nga studiuesit: prof. dr. Hamit Kaba dhe prof. asoc. dr. Sabit Syla.

2019-01-14T15:29:42+00:00

INSTITUTI I HISTORISË - PRISHTINË Instituti i Historisë-Prishtinë, botoi vëllimin: Shqiptarët gjatë Luftës së Dytë Botërore - Arkivat Kombëtarë Britanikë, përgatitur nga studiuesit: prof. dr. Hamit Kaba dhe prof. asoc. dr. Sabit Syla. Dokumentacioni i përfshirë në këtë vëllim është hulumtuar në Arkivat Kombëtarë Britanikë vitet e fundit. Ai përmban dokumente që i takojnë harkut kohor [...]

Comments Off on Shqiptarët gjatë Luftës së Dytë Botërore – Arkivat Kombëtarë Britanikë, përgatitur nga studiuesit: prof. dr. Hamit Kaba dhe prof. asoc. dr. Sabit Syla.

Fjalë përshëndetëse me rastin e promovimit të librave kushtuar Vitit Mbarëkombëtar të Gjergj Kastriotit-Skënderbeut dhe mesjetës

2018-10-25T07:38:25+00:00

Prof. assoc. dr. Sabit SYLA Prishtinë, 17.10.2018 Drejtor i Institutit të Historisë “Ali Hadri”-Prishtinë Fjalë përshëndetëse me rastin e promovimit të librave kushtuar Vitit Mbarëkombëtar të Gjergj Kastriotit-Skënderbeut dhe mesjetës Të nderuar të pranishëm, Zonja dhe zotërinj, Autorë të veprave që po promovojmë, Kam nderin dhe kënaqësinë që sot, në Amfiteatrin e Madh të Bibliotekës Kombëtare [...]

Comments Off on Fjalë përshëndetëse me rastin e promovimit të librave kushtuar Vitit Mbarëkombëtar të Gjergj Kastriotit-Skënderbeut dhe mesjetës

Fjala e hapjes në Konferencën shkencore: “Gjergj Kastrioti – Skënderbeu në 550-vjetorin e vdekjes”

2018-10-25T07:37:59+00:00

Prof. assoc. dr. Sabit SYLA Prishtinë, 16.10.2018 Drejtor i Institutit të Historisë “Ali Hadri”-Prishtinë Fjala e hapjes në Konferencën shkencore: “Gjergj Kastrioti - Skënderbeu në 550-vjetorin e vdekjes” Të nderuar ministra e deputetë, përfaqësues institucional dhe të korit diplomatik, zonja dhe zotërinj, e gjithë ju të pranishëm! Në kuadër të Vitit Mbarëkombëtar të Gjergj Kastriotit - [...]

Comments Off on Fjala e hapjes në Konferencën shkencore: “Gjergj Kastrioti – Skënderbeu në 550-vjetorin e vdekjes”

Fjalë përshëndetëse e drejtorit të Institutit të Historisë “Ali Hadri” – Prishtinë, prof. assoc. dr. Sabit Syla, në Akademi solemne, me rastin e shënimit të 50-vjetorit të Demonstratës së 6 tetorit 1968, në Prizren

2018-10-09T08:18:59+00:00

Fjalë përshëndetëse e drejtorit të Institutit të Historisë “Ali Hadri” - Prishtinë, prof. assoc. dr. Sabit Syla, në Akademi solemne, me rastin e shënimit të 50-vjetorit të Demonstratës së 6 tetorit 1968, në Prizren Prizren, më 06.10.2018 I nderuar Kryetar i Komunës së Prizrenit, Z. Mytaher Haskuka, Të nderuar përfaqësues të institucioneve kulturore, arsimore dhe shkencore, [...]

Comments Off on Fjalë përshëndetëse e drejtorit të Institutit të Historisë “Ali Hadri” – Prishtinë, prof. assoc. dr. Sabit Syla, në Akademi solemne, me rastin e shënimit të 50-vjetorit të Demonstratës së 6 tetorit 1968, në Prizren

Konkurs per zgjedhje te bashkepunetoreve shkencor

2018-09-24T08:14:06+00:00

K O N K U R S 1. 1 (Një) Bashkëpunëtor i lartë shkencor për periudhën e mesjetës – zgjedhje/rizgjedhje 2. 1(Një) Bashkëpunëtor shkencor për periudhën e shek. XIX Osmanist -zgjedhje   K O N K U R S 1. 1 (Jedan)Viši naučni saradnik za srednjem veku –zbor/re-izbor 2. 1 (Jedan) Naučni saradnik za XIX veku, [...]

Comments Off on Konkurs per zgjedhje te bashkepunetoreve shkencor

Fjala e drejtorit te Institutit te Historise Prof.asosc.dr.Sabit Syla ne Akademine perkujtimore per deshmorin e kombit Zenel Meziu

2018-08-03T15:36:05+00:00

ZENEL (TAHIR) MËZIU - 08.01.1972-03.08.1998 Prof. asoc. dr. Sabit SYLA - Drejtor i Institutit të Historisë Skënderaj, 03.08.2018 Të nderuar familjarë dhe bashkëluftëtarë të Zenel Mziut! Të nderuar, veteranë, invalidë e familjarë të dëshmorëve të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës! Të nderuar Zonja dhe Zotërinj! Jam shumë i nderuar që sot, në cilësinë e historianit të them [...]

Comments Off on Fjala e drejtorit te Institutit te Historise Prof.asosc.dr.Sabit Syla ne Akademine perkujtimore per deshmorin e kombit Zenel Meziu

Konkurs per zgjedhje bashkepunetor shkencor

2018-06-28T07:27:36+00:00

K O N K U R S 1. 1 (Një) Bashkëpunëtor shkencor për periudhën e shek. XVI-XVIII-zgjedhje 2. 1(Një) Bashkëpunëtor shkencor për periudhën e shek.XIX-XX - zgjedhje 3. 1(Një) Bashkëpunëtor shkencor për periudhën e shek.XX - zgjedhje K O N K U R S 1. 1 (Jedan) Naučni saradnik za XVI-XVIII vekove- izbor 2. 1(Jedan) Naučni [...]

Comments Off on Konkurs per zgjedhje bashkepunetor shkencor

INSTITUTI I HISTORISË “ALI HADRI”- PRISHTINË

INSTITUTI I HISTORISË “ALI HADRI”- PRISHTINË

INSTITUTI I HISTORISË “ALI HADRI”- PRISHTINË

INSTITUTI I HISTORISË “ALI HADRI”- PRISHTINË
Go to Top