ihp

Home/ihp

About ihp

This author has not yet filled in any details.
So far ihp has created 59 blog entries.

KONKURS

2021-02-22T16:28:45+00:00

Instituti i Historisë “Ali Hadri” - Prishtinë Institute of History “Ali Hadri” - Prishtina Institut za Istoriju “Ali Hadri” - Priština   K O N K U R S 1 (Një) bashkëpunëtor shkencor për periudhën e shek. XX - zgjedhje 1 (Një) bashkëpunëtor shkencor për periudhën moderne osmane (osmanolog) -zgjedhje K O N K U R [...]

Comments Off on KONKURS

Instituti i Historisë botoi librin, Marrëdhëniet shqiptaro-jugosllave 1944-1948, Vëllimi I përgatitur nga Sabit Syla & Qerim Lita

2021-02-03T23:40:25+00:00

Instituti i Historisë “Ali Hadri” - Prishtinë Institute of History “Ali Hadri” - Prishtina Institut za Istoriju “Ali Hadri” - Priština     Instituti i Historisë botoi librin, Marrëdhëniet shqiptaro-jugosllave 1944-1948, Vëllimi I përgatitur nga Sabit Syla & Qerim Lita Në këtë vëllim të kësaj përmbledhjeje janë përfshi dokumente me rëndësi të dorës së parë, që [...]

Comments Off on Instituti i Historisë botoi librin, Marrëdhëniet shqiptaro-jugosllave 1944-1948, Vëllimi I përgatitur nga Sabit Syla & Qerim Lita

Konferencë shkencore: “Demonstratat e vitit 1981 në Kosovë”

2021-01-25T17:53:26+00:00

Instituti i Historisë “Ali Hadri” - Prishtinë Institute of History “Ali Hadri” - Prishtina Institut za Istoriju “Ali Hadri” - Priština   Me rastin e 40-vjetorit të demonstratave të vitit 1981, Instituti i Historisë “Ali Hadri” në Prishtinë, në bashkëpunim me Institutin e Historisë në Tiranë, Institutin për Trashëgimi Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në Shkup [...]

Comments Off on Konferencë shkencore: “Demonstratat e vitit 1981 në Kosovë”

Një histori për lirinë tonë

2020-12-18T15:12:27+00:00

Instituti i Historisë “Ali Hadri” - Prishtinë Institute of History “Ali Hadri” - Prishtina Institut za Istoriju “Ali Hadri” - Priština Instituti i Historisë në Prishtinë, botoi përmbledhjen me kumtesa “Kosova - rruga drejt lirisë”, me rastin e 20-vjetorit të çlirimit të Kosovës dhe ndërhyrjes së forcave të Aleances Verioatlantike (NATO). Kjo vepër është përmbledhje e [...]

Comments Off on Një histori për lirinë tonë

Deklaratë

2020-11-30T23:31:22+00:00

Instituti i Historisë “Ali Hadri” - Prishtinë Institute of History “Ali Hadri” - Prishtina Institut za Istoriju “Ali Hadri” - Priština Deklaratë Statement

Comments Off on Deklaratë

REAGIM – LUFTA E DREJTË E USHTRISË ÇLIRIMTARE TË KOSOVËS

2020-11-30T23:28:40+00:00

Instituti i Historisë “Ali Hadri” - Prishtinë Institute of History “Ali Hadri” - Prishtina Institut za Istoriju “Ali Hadri” - Priština Prishtinë, 10.07.2020 REAGIM LUFTA E DREJTË E USHTRISË ÇLIRIMTARE TË KOSOVËS

Comments Off on REAGIM – LUFTA E DREJTË E USHTRISË ÇLIRIMTARE TË KOSOVËS

Reagim – Lufta e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës ishte e domosdoshme dhe e drejtë

2020-11-16T11:47:30+00:00

Instituti i Historisë “Ali Hadri” - Prishtinë Institute of History “Ali Hadri” - Prishtina Institut za Istoriju “Ali Hadri” - Priština Prishtinë, 16.11.2020 REAGIM Lufta e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës ishte e domosdoshme dhe e drejtë   D R E J T O R Prof. asoc. dr. Sabit SYLA

Comments Off on Reagim – Lufta e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës ishte e domosdoshme dhe e drejtë

DEKLARATË PËR MEDIA

2020-10-09T12:38:24+00:00

Instituti i Historisë “Ali Hadri” - Prishtinë Institute of History “Ali Hadri” - Prishtina Institut za Istoriju “Ali Hadri” - Priština Prishtinë, 09.10.2020 DEKLARATË PËR MEDIA   Lidhur me projektin “Mësimdhënia e historisë bashkëkohore e Evropës Juglindore”, që është realizuar nga Qendra për Demokraci dhe Pajtim në Evropën Juglindore (CDRSEE), me seli në Selanik. Instituti i [...]

Comments Off on DEKLARATË PËR MEDIA

Historianët shprehin ngushëllime për vdekjen e kolegut të tyre, prof.dr.Izber Hotit

2020-10-04T09:40:00+00:00

Mbrëmë në orët e vona të natës, ka ndërruar jetë në moshën 72- vjeçare një prej historianëve më të shquar shqiptar, Izber Hotit. Instituti i Historisë “Ali Hadri” në Prishtinë, u shpreh ngushëllimet më të sinqerta për familjen e të afërmit, miqtë, dhe kolegët. U prehsh në paqe profesor! Izber Hoti (1948-2020) Izber Hoti u lind [...]

Comments Off on Historianët shprehin ngushëllime për vdekjen e kolegut të tyre, prof.dr.Izber Hotit

Konkurs

2020-09-15T19:52:16+00:00

K O N K U R S 1. 1 (Një) hulumtues i pavarur për shek. XIX dhe fillimi i shek. XX - zgjedhje/rizgjedhje   K O N K U R S 1. (Jedan) Nezavisni istraživači za XIX i početak XX veka - izbor/reizbor

Comments Off on Konkurs

INSTITUTI I HISTORISË “ALI HADRI”- PRISHTINË

INSTITUTI I HISTORISË “ALI HADRI”- PRISHTINË

INSTITUTI I HISTORISË “ALI HADRI”- PRISHTINË

INSTITUTI I HISTORISË “ALI HADRI”- PRISHTINË
Go to Top