Fjalë e mbajtur, më 28 nëntor 2017 me rastin e ceremonisë së nderimit në Boletin

By |2017-11-30T16:05:31+00:00November 30th, 2017|Categories: Lajme dhe ngjarje|

Fjalë e mbajtur, më 28 nëntor 2017 me rastin e ceremonisë së nderimit në Boletin I nderuari z. Kryetar i Kuvendit të Republikës së Kosovës, Kadri Veseli, E nderuara familje e heroit Isa Boletini, Të nderuara familje të dëshmorëve, Të nderuar përfaqësues institucional, e gjithë Ju të pranishëm, Më lejoni fillimisht të Ju falënderoj, për pjesëmarrjen [...]

Comments Off on Fjalë e mbajtur, më 28 nëntor 2017 me rastin e ceremonisë së nderimit në Boletin

Fjala përshëndetëse, Manastir, me 21.11.2017

By |2017-11-22T10:21:57+00:00November 22nd, 2017|Categories: Lajme dhe ngjarje|

Fjala përshëndetëse, Manastir, me 21.11.2017 I nderuar, president i Republikës se Shqipërisë, z. Ilir Meta, Të nderuar ministra e deputetë, përfaqësues te institucioneve arsimore-kulturore e shkencore, Te nderuar, zonja dhe zotërinj, Kongresi i Manastirit, për unifikimin e një alfabeti të gjuhës shqipe, radhitet ndër ngjarjet më të shënuara, pra më të rëndësishme të historisë sonë kombëtare. [...]

Comments Off on Fjala përshëndetëse, Manastir, me 21.11.2017

“1981 Demonstratat Kosovës në Arkivin Kombëtar të Londrës”

By |2017-03-07T14:11:07+00:00March 7th, 2017|Categories: Lajme dhe ngjarje|

“1981 Demonstratat Kosovës në Arkivin Kombëtar të Londrës” U botua nga Instituti i Historisë, publikimi i përmbledhjes së dokumenteve arkivore të Arkivit Kombëtar të Londrës mbi Demonstratat e vitit 1981 në Kosovë, të autorëve, prof. assoc. dr. Sabit Syla dhe prof. dr. Hamit Kaba. Ky publikim “1981 Demonstratat e [...]

Comments Off on “1981 Demonstratat Kosovës në Arkivin Kombëtar të Londrës”

Material dokumentar nga Arkivi i Luftës i Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës

By |2016-12-16T09:26:29+00:00December 16th, 2016|Categories: Lajme dhe ngjarje|

INSTITUTI I HISTORISË “ALI HADRI”-PRISHTINË U botuan nga Instituti i Historisë katër vëllime me dokumente nga Arkivi i Luftës i Agjencisë Shtetërore Informative, “Kosovapress”, pergatitur nga Berat Luzha. Vëllimet e përgatitura përmbajnë një material dokumentar voluminoz, që lirshëm mund të thuhet se janë rreth 2 000 faqe (katër vëllimet), megjithëse periudha që përfshihet në vëllime nuk [...]

Comments Off on Material dokumentar nga Arkivi i Luftës i Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës

INSTITUTI I HISTORISË “ALI HADRI”- PRISHTINË

INSTITUTI I HISTORISË “ALI HADRI”- PRISHTINË

INSTITUTI I HISTORISË “ALI HADRI”- PRISHTINË

INSTITUTI I HISTORISË “ALI HADRI”- PRISHTINË
Go to Top